У Дніпрі проводять сучасну реконструкцію скверу (фото)

У Дніпрі на проспекті Слобожанського у розпалі реконструкція скверу. Запит на благоустрій саме цієї території надійшов від мешканців району, які подали проєкт на реалізацію до Бюджету участі. Однак міська влада вирішила провести реконструкцію скверу на більш високому рівні. Наразі тут виконано вже 70 % від загального обсягу робіт.

сквер_проспект Слобожанський

Це буде сучасний сквер. Подібні локації будуватимуться в усіх районах Дніпра. Згідно з проєктом саме тут передбачено розміщення гральних зон та зон для відпочинку, створення дитячих майданчиків, великі пісочниці, ділянки для вигулювання собак, амфітеатр та велика кількість зелених насаджень. Проєкт також передбачає легкодоступність до скверу, тобто з усіх боків тут є пониження, достатньо широкі алеї. Усе робиться так, щоб містянам було комфортно перебувати в ньому.

сквер_проспект Слобожанський

Щодо озеленення, то у сквері висаджують уже дорослі дерева: це платани, сакури, клени. Згодом розстелять близько 10 тисяч кв. м газону. Подібні роботи розпочнуться на житловому масиві Парус, а у сквері Усачова вже готуються до будівництва сучасного скейт-парку.

сквер_проспект Слобожанський

Разом із реконструкцією скверу привести до ладу вирішено й фасади прилеглих будинків 65 та 67, що на проспекті Слобожанському. Роботи планують розпочати наприкінці червня.

сквер_проспект Слобожанський

Відкриття скверу заплановане до Дня міста.