У Дніпрі реконструюють аварійну школу (фото)

У Дніпрі будівлю спеціалізованої школи № 22 (з поглибленим вивченням англійської мови) реконструюють. Це пов’язано з аварійним станом споруди.

Торік на будівлі школи виявили тріщини. Було замовлено проведення технічного звіту з інструментальним дослідженням споруди. На підставі відповідних висновків будівлю школи визнано аварійною з 4-ю категорією. У зв’язку з цим вирішено призупинити її експлуатацію для усунення усіх чинників, які призвели до аварійності.

Дніпро_школа № 22

До початку проведення ремонтних робіт буде виконаний комплекс підготовчих заходів: проєкт реконструкції, його експертиза. А також додаткові інженерні обстеження (геологія, геодезія), розрахунок схилу Рибальської балки, біля якої розташована школа, визначення рівня ґрунтових вод. Без цих досліджень немає сенсу проводити реконструкцію, оскільки, як відомо, балка схильна до зсувних процесів. Після цього вже будуть відомі строки і вартість робіт. Реконструюємо не лише саму будівлю школи, а й укріпимо майданчик навкруги неї для захисту від підтоплень.

Дніпро_школа № 22

За словами директорки школи № 22 Наталії Ткач, будівля не функціонує з другого семестру. «Але ми продовжуємо працювати – в інших закладах освіти. Початкові класи навчаються у школі № 13, а 5-11 класи – у гімназії № 2. Проєктна потужність цих закладів дозволила прийняти і наші класи. Освітній процес для учнів теж цілком забезпечують учителі нашої школи. Звісно, усі ми очікуємо на повернення у стіни рідної школи після того, як будівля стане безпечною для експлуатації».

Цього року у Дніпрі підсилять фундаменти школи № 67 та дитячого садка № 26.