У Дніпрі реконструюють історичну пам’ятку (фото)

У Дніпрі в 2021 році планують реставрувати особняк Непокойчицького – пам’ятник катеринославської архітектури початку XX століття. Про це повідомили в управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міськради.

Підрядники оновлять дворові сходи, які знаходяться в аварійному стані. Для цього архітектори вже розробили необхідний проєкт. Реставрація обійдеться місту у 2,2 млн гривень. Завершити її планують в цьому ж році.

особняк Непокойчицького

Орієнтовно у 1911 – 1912 роках садиба була придбана гірничим інженером Євгеном Павловичем Непокойчицьким на ім’я дружини Констанції Антонівни Непокойчицької. Будівництво нового особняку тривало впродовж 1912 – 1913 роках. Авторство особняка наразі не встановлено. Безпосередньо при особняку розміщувався сад із невеликим фонтаном, басейн якого зберігся до сьогодні.

особняк Непокойчицького

На початку 1919 року особняк був зайнятий Катеринославською губернською надзвичайною комісією (ЧК).

У середині 1930-х років особняк був капітально перебудований. В перебудованому вигляді будинок був зайнятий комунальними квартирами із покімнатним розселенням. В якості житлового будинку особняк використовувався і у повоєнні роки.

особняк Непокойчицького

На сьогоднішній день будівля пережила кілька ремонтів різного ступеня складності, а також косметичний ремонт.