У Дніпрі розкажуть про супергероя нашого міста

У Дніпрі у суботу на вечорі історії для молоді #ProDnipro  організатори пропонують поговорити про одночасно відому і невідому постать у нашому місті – про Дмитра Яворницького.

«Чому саме ім`я Дмитра Яворницького? Що він зробив для міста і чим відзначився?
Гадаєте, тільки створенням історичного музею? Ми думаємо, що ви будете трохи вражені і кількістю його справ на користь міста, і впливовістю цього “просто вченого” при різних політичних владах, і силою особистості, і яскравістю харизми. А ми з вами подискутуємо: чи можна назвати його – історика і Козацького Батька – супергероєм такого амбітного і непростого, як наше місто. І взагалі: про життя, діяльність і спадщину академіка Д.І. Яворницького», – зазначають у прес-службі садиби Д.Яворницького.

Лектором заходу виступить директор садиби Яна Тимошенко.

«Нагадуємо, що формат наших лекцій неформальний, форма проведення обирається самим лектором, аби не нудна. Ми гарантуємо говорити про історію улюбленого міста цікаво і захоплююче, але на основі абсолютно науковою та достовірною інформації, бо лектори – фахівці, наукові співробітники Меморіального музею Д. Яворницького (відділ Національного історичного музею). Вартість: благодійний внесок від 30 грн (кава/чай – презент від закладу)», – зазначають організатори.

Для участі потрібна попередня реєстрація за телефоном  (066) 35-25-985