У Дніпрі розливали алкоголь біля лікарні та школи (Фото)

Муніципальна поліція Дніпра днями виявила в місті два пункти незаконного продажу спиртного. Один із них – кафе «Зустріч», що на вулиці Братів Трофимофих. Алкоголь реалізовували просто поруч із лікарнею. Правоохоронці задокументували з півсотні пляшок горілки й вина, більшість із них – без акцизних марок. Працівники кафе не змогли надати жодного документа, який пояснив би походження алкоголю.

наливайка

«Позиція міської влади щодо незаконних пунктів продажу спиртних напоїв жорстка. КП «Муніципальна поліція» на чолі з новим керівником Андрієм Ткаченком відстоює права мешканців Дніпра, тож подібні заклади, де незаконно реалізують алкоголь та тютюн, не повинні функціонувати на території нашого міста», – зазначив начальник відділу інспекторів муніципальної поліції Віталій Сущенко.

Інформацію щодо незаконної торгівлі працівники муніципальної поліції передали колегам із патрульної поліції міста, які й вилучили товар. Порушникам доведеться сплатити штраф у розмірі 830 грн.
«У мене троє дітей, є онуки, і я дуже негативно ставлюся до того, що такі заклади розташовані просто поруч із поліклінікою. Якщо людина хоче випити, нехай робить це вдома, а не там, де ходять діти», – розповідає мешканка Дніпра.

Іще один незаконний пункт продажу алкогольних напоїв муніципальна поліція виявила на вул. Щелгунова, навпроти дитячого садочка.

«У цьому закладі відділ інспекторів муніципальної поліції встановив факт продажу алкоголю неповнолітній особі. Наразі винуватця притягнуто до відповідальності відповідно до законодавства. Ми вдячні патрульній поліції за співпрацю: вся алкогольна продукція, яка реалізовувалася ближче ніж за 5 метрів до дитячого садка, вилучена. Матеріали та знайдені докази направлені до районного суду», – розповів Віталій Сущенко.

Правоохоронці попереджають: боротьба із незаконними «наливайками» в місті триває, а на всіх власників МАФів, котрі продають спиртні напої без ліцензії, чекає покарання.