У Дніпрі шукають жертв відомої турфірми (Фото)

У Дніпрі поліція розшукує «туристів», які постраждали внаслідок дій нечесного «туроператора». Протягом 2015 – 2016 років чоловік ошукав понад 50 довірливих дніпрян. Він пропонував людям організувати тур за кордон, збирав з них завдатки, після чого, зібравши достатню суму, зник разом з грошима, повідомляють у прес-службі поліції.

3 жовтня 2016 року шахрая оголосили у міжнародний розшук. Виявилося, що зловмисник переховувався в Тайланді. 27 лютого 2017 року чоловіка депортували в Україну, де він був затриманий працівниками кримінальної поліції Дніпра.

Султан Тур

Було встановлено, що близько 10 років тому дніпрянин заснував туристичну фірму «Султан-тур». До 2015 року вона чесно організовувала відпочинок мешканцям міста. Однак з часом потік туристів спав і власник фірми вирішив вдатися до шахрайства. Наразі до поліції звернулося 20 ошуканих громадян. Проте у правоохоронців є всі підстави вважати, що їх кількість значно більша. Поліція звертається до покупців турів в ТА «Султан-тур», які заплатили гроші і не отримали взамін путівку, звертатися за телефоном «102».

Султан Тур

Зловмиснику загрожує покарання за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що передбачає від 3-х до 8 років позбавлення волі. На його майно буде накладено арешт, завдяки чому частину збитку, завдану потерпілим, буде відшкодовано.