У Дніпрі сміттєві баки “заважають” вандалам (Фото)

Від початку року в Дніпрі зіпсували близько 300 контейнерів, а за останні три роки їхня кількість сягнула майже 3 тисяч. Про це  повідомила заступниця директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ірина Козлова.

За її словами, більшість сміттєвих баків по місту – це сучасний зразок контейнерів, які використовуються в Європі. Вони легкі за вагою і прості в експлуатації. Але, на жаль, недбайливі мешканці розтрощують і палять баки.

«Закликаємо містян бережно ставитися до контейнерів. Це те майно, яким користуємося усі разом і що оплачується з платежів за вивезення сміття. Ті кошти, які направляються на ремонт зіпсованих баків чи придбання нових, могли б бути використані з більшою користю. Наприклад, почали б більш інтенсивно впроваджувати програму із сортуванню сміття, а не оновлювати контейнерний «парк». Тому звертаємося до усіх, хто став свідком вандалізму щодо сміттєвих контейнерів, одразу повідомляти про цей факт у правоохоронні органи», – підкреслила Ірина Козлова.

Зі свого боку директор підприємства з вивезення сміття ТОВ «Екологія-Д» Віталій Коваленко зазначив, що найчастіше контейнери псуються у приватному секторі: «Люди кидають недопалки, сірники. Зрозуміло, що миттєво загоряється сміття, плавиться бак. Також скидають будівельне сміття, тим самим пошкоджуючи контейнер. Відривають колеса, кришки, педалі. Запчастини з пошкоджених баків використовуємо для ремонтів, але загалом лише малу частину зіпсованого вдається відремонтувати. Тому, щоб не було колапсу з вивезенням сміття, просимо по-людськи ставитися до спільного майна».