У Дніпрі сплатити за парковку можна по-новому

У Дніпрі планують розробити додатковий варіант оплати паркування. Йдеться про оплату через смс. Ініціатива стосуватиметься лише денних паркінгів. Про це під час прямої телефонної лінії 14 лютого розповів заступник директора комунального підприємства «Міськавтопарк» Володимир Бацун. За його словами, спільно з розробниками цей проект КП планує впровадити у Дніпрі.

Володимир Бацун зазначив: новий електронний сервіс так званого безготівкового розрахунку у першу чергу буде зручним для самих автомобілістів. При цьому оплата готівкою через термінали залишатиметься.

Також під час прямої телефонної лінії представник «Міськавтопарку» повідомив, що на сьогодні у місті офіційно працюють 30 денних паркінгів, де здійснюється оплата. Там працюють оператори, яких було визначено у рамках конкурсу, і з ними укладено відповідні договори.

«Ці паркінги знаходяться у центральній частині міста, обладнані паркоматами, платіжними терміналами, відповідними знаками та розмітками. Паркувальник там виконує функцію контролю оплати, а не бере її. Оплату здійснюють виключно через термінали з видачею відповідного чека», – додав Володимир Бацун.

У Дніпрі за 2017 рік завдяки паркувальним майданчикам міський бюджет отримав 11 млн 268 тис. грн, тоді як у 2016 році сума склала понад 7 млн грн. У планах на цей рік поповнити міський бюджет від такої діяльності на 11,5 млн грн.