У Дніпрі стартував видовищний чемпіонат

21 серпня у Дніпрі розпочався чемпіонат Європи з воднолижного спорту.  Учасники змагань – це близько 140 спортсменів із понад 20 країн Європи. Хлопці й дівчата у вікових категоріях до 14 та до 17 років змагатимуться у трьох видовищних дисциплінах: фігурному катанні на водних лижах, слаломі та стрибках із трампліна.

Чемпіонат триватиме протягом наступних п’яти днів. 22-24 серпня змагання починатимуться о 8:00, 25-го та 26 серпня – о 9:00 на території воднолижного клубу «Сентоза» (вул. Набережна Перемоги, 35). Повідомляють у прес-службі міської ради.

Головна перевага Дніпра як господаря спортивного заходу – воднолижний стадіон міста. За право приймати чемпіонат боролися країни Європи та Африки. Такі заходи допомагають залучати до міст туристів, спортсменів і вболівальників. Це сприяє створенню хорошого міжнародного іміджу, а ще забезпечує надходження до міського бюджету.

«Воднолижний стадіон міста Дніпра наразі є одним із найкращих майданчиків у світі. Тут усе зроблено за правилами – траси, відеоспостереження, буї, трампліни. Усе, що потрібно для таких змагань, є тут. Якщо говорити про нашу країну, то немає іншого стадіону, де можна було б провести чемпіонат Європи або світу», – повідомив президент Федерації воднолижного спорту та вейкбордингу України Олексій Мартинов.

Спортивну честь Дніпра у складі команди України захищатимуть вихованці Дитячо-юнацької спортивної школи з воднолижного спорту та вейкбордингу. У збірній виступають 8 дніпровських спортсменів, серед них є й абсолютні чемпіони Європи у віці до 17 років – Станіслава Просвєтова та Олександр Самойлов. Хлопець також є цьогорічним чемпіоном світу у стрибках із трампліна. Наймолодший представник дніпровської команди – 11-річний Дмитро Рябинчук. Конкуренти українців – спортсмени з Австрії, Іспанії, Норвегії, Чехії, Швейцарії, Італії, Великої Британії, Швеції, Франції, Данії, Нідерландів, Португалії, Греції, Білорусі та інших країн.