У Дніпрі створюють унікальний арт-об’єкт (Фото)

У Дніпрі школа сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура працює над арт-об’єктом для однієї з дніпровських шкіл. Арт-інсталяція «Кубік Рубіка» прикрасить подвір’я навчального закладу. Повідомляють в Управлінні культури департаменту гуманітарної політики ДМР.

Цей незвичний подарунок до новорічних свят отримають учні НВК № 71. Висота інсталяції – 170 см. Грані арт-об’єкту прикрасять більше ніж 700 кольорових керамічних плиточок. Над дизайном кожної плиточки разом з професійними художниками працюють учні навчального закладу.

 

Першими за роботу взялись учні 8-го класу, який має архітектурний напрямок навчання. НВК № 71 має художньо-архітектурний напрямок, і заняття з деяких спеціальних дисциплін старших класів проходять, у тому числі у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури.

Школярі самостійно вигадували ескізи для своїх маленьких керамічних картин. Тут можна побачити і персонажів відомих мультфільмів, і міські пейзажі, і частини натюрморту, і абстракцію.