У Дніпрі судитимуть чоловіка, який за гроші намагався вбити людину

Дніпропетровською місцевою прокуратурою №2 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно 31-річного громадянина за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15 ч.2 ст.115 та ч.1 ст.263 КК України (закінчений замах на вбивство; придбання, носіння вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Повідомляють у прокуратурі Дніпропетровської області.

За версією слідства, вказаний громадянин погодився вчинити вбивство за грошову винагороду у 10 000 доларів США.

Так, у січні 2019 року, діючи згідно розробленого плану, зловмисник придбав вибуховий пристрій РПГ-26, прибув до покинутої будівлі у місті Дніпрі, звідки здійснив постріл у проїжджаючий повз автомобіль потерпілого.  Проте свій злочинний умисел чоловік не довів до кінця, адже водій авто та його пасажир жодних тілесних ушкоджень не отримали.

Крім того, під час особистого обшуку затриманого правоохоронними органами виявлено та вилучено пістолет моделі «Walther PPK» та сім патронів, які чоловік придбав та носив із собою без передбаченого законом дозволу.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває. Встановлюється організатор вбивства та інші причетні до злочину особи.

 

Фото: з відкритих джерел