У Дніпрі судитимуть депутата міської ради

У Дніпрі судитимуть депутата міської ради за нецільове використання понад 1,4 мільйона гривень бюджетних коштів. Про це повідомляють у прокуратурі Дніпропетровської області.

«Прокуратурою Дніпропетровської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради (депутата міської ради) за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.210 КК України (нецільове використання бюджетних коштів службовою особою, здійснення видатків бюджету без встановлених бюджетних призначень)», – повідомляють у прокуратурі.

У прес-службі зазначаються, що у грудні 2016 року вказаним посадовцем укладено з товариством з обмеженою відповідальністю договори підряду на виконання технічного переоснащення будівель двох шкіл у м. Дніпро та управління освіти Дніпровської міської ради. При цьому, всупереч Бюджетному кодексу України, під час перерахування понад 1,4 млн грн бюджетних коштів товариству на підставі вказаних договорів, директор департаменту допустив нецільове використання зазначених коштів, здійснивши видатки бюджету без встановлених бюджетних призначень.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.