У Дніпрі 13 пацієнтів з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження

За минулі вихідні у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 53 особи. Станом на 25 травня у місті офіційно зафіксовано 364 випадки захворювання на коронавірус, 123 людини одужали. Тринадцять пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Четверо людей перебувають під апаратом штучної вентиляції легень. Наразі маємо 171 негативну відповідь від систем ПЛР саме у 21-й інфекційній лікарні. Про це під час брифінгу 25 травня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Жанна Нефьодова.

Вона зазначила, що мобільні бригади, які обстежують людей вдома, на сьогодні здійснили 1102 виїзди та оглянули 3770 осіб, у 269 з них виявили COVID-19.

«Наразі у нас поступово починає розширюватись мережа громадського транспорту як міського, так і міжміського сполучення. Не треба нехтувати засобами індивідуального захисту – слід носити маски, користуватись рукавичками та санітайзерами. У разі звернення до лікаря, якщо перебували поза межами міста, обов’язково скажіть про це медпрацівнику. Бережіть себе та близьких», – зазначила Жанна Нефьодова.