У Дніпрі триває обстеження пам’яток національного значення (фото)

Нині у Дніпрі 22 об’єкти мають статус пам’яток історії та архітектури національного значення. Але, на жаль, далеко не всі вони добре збереглися до наших днів. Управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради зазначає, що мінімум шість пам’яток національного значення мають проблеми і «різну ступінь збереження». Для того, щоб уберегти цю спадщину, проводиться комплексна робота.

культурна спадщина Дніпра

Значні проблеми в охороні пам’яток національного значення міста виникають через те, що повноваження з надання приписів та розпоряджень по їх охороні є виключними повноваженнями Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП).

культурна спадщина Дніпра

Враховуючи, що власник (уповноважений ним орган) мають утримувати пам’ятку в належному стані відповідно до ЗУ “Про охорону культурної спадщини” та охоронного договору, триває роботаз підготовки охоронних договорів на памятки національного значення м. Дніпра. Частина охоронних договорів вже підписані, частина перебуває на розгляді МКІП, по ряду пам’яток національного значення триває робота з власниками та робота з обстеження для підготовки актів технічного стану.

культурна спадщина Дніпра

“Щодо шести пам’яток національного значення, що мають різну ступінь збереженості, довелось звернутись до МКІП щодо проведення спільного обстеження пам’яток, де виникли проблеми з укладанням охоронних договорів, та (за необхідністю) надання ними приписів та розпоряджень власникам. Наразі тривають обстеження зазначених пам’яток Управлінням та обласним органом охорони культурної спадщини – управлінням культури, національтностей та релігій Дніпропетровської ОДА. Про результати обстеження буде повідомлено додатково”, – йдеться у повідомленні.

культурна спадщина Дніпра

культурна спадщина Дніпра

культурна спадщина Дніпра

культурна спадщина Дніпра