У Дніпрі цілодобово патрулюють вулиці (Фото)

У Дніпрі співробітники комунального підприємства «Муніципальна варта» стежать за дотриманням порядку на вулицях міста. Щоденно з 8:00 до 20:00 на патрулювання залучається 6 парних піших нарядів. Цілодобово у місті вартують 6 автопатрулів. Близько 60 вулиць, майданчиків, скверів та інших об’єктів знаходяться під наглядом муніципальної варти. Про це під час виїзної пресконференції повідомив заступник директора КП «Мініципальна варта» Дмитро Скосарев.

«За останні п’ять років ми бачимо суттєві зміни, які відбуваються в нашому місті. З’являються нові зони відпочинку для містян у середмісті, на житлових масивах облаштовують парки, сквери, встановлюють сучасні зупинкові комплекси, арт-об’єкти тощо. На жаль, не всі мешканці здатні оцінити цей вклад, подекуди в місті трапляються акти вандалізму, пошкодження комунального майна. У рамках програми «Безпечне місто», створено муніципальну варту. Основні завдання наших працівників: охорона громадського порядку, недопущення адміністративних правопорушень, охорона комунальної власності та допомога територіальній громаді», – сказав Дмитро Скосарев.

Він також додав, що автопатрулі більшою мірою стежать за порядком на дитячих і шкільних майданчиках та на територіях дитсадків. Адже в нічний час там часто збираються компанії та розпивають алкогольні напої. Піші патрулі зосереджені в центральній частині міста.

«Найчастіше проводимо профілактичні бесіди з громадянами, які розпивають алкогольні напої та палять у громадських місцях. Усі адекватно реагують, розуміють, що порушують правопорядок. Однак, якщо правопорушники проявляють агресію, ми викликаємо поліцію. Траплялися випадки, коли люди ламали огорожі, намагалися вкрасти кришку люку тощо», – розказав працівник муніципальної варти Олексій Шумейко.


У поточному році інспекторами муніципальної варти безпосередньо, а також за участі співробітників Національної поліції було складено 817 протоколів про адміністративні правопорушення. З них 170 стосувалися порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

«У результаті виявлення порушень правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами було складено протоколи та вилучено 2 200 літрів пива, 1 610 літрів міцних алкогольних напоїв, 192 пачки тютюнових виробів, 90 літрів вина, 110 літрів слабоалкогольних напоїв», – зазначила представниця КП «Муніципальна варта» Наталя Єгорченко.