У Дніпрі Укртелеком відключить проводове радіо

У Дніпрі з 1 квітня 2019 року ПАТ “Укртелеком” відключить послугу проводового радіо, оскільки в цьому регіоні на нього більше не має попиту. Про це повідомляє сайт Укртелекому.

“Зважаючи на стрімке зниження чисельності абонентів проводового радіо в місті Дніпро, ПАТ “Укртелеком” прийняв рішення про відключення незатребуваної послуги з 1 квітня 2019 року”, – йдеться у повідомленні.

Станом на кінець вересня цього року в мільйонному місті залишилось близько 3 тис. абонентів, що дорівнює 0,3% від загальної кількості містян. Через незначну кількість абонентів та застаріле обладнання, що постійно потребує ремонту, збитки від надання цієї послуги в місті сягають понад півмільйона гривень щороку і продовжують зростати.

“Більша частина обладнання мережі проводового мовлення надзвичайно фізично зношені та морально застарілі. Сама послуга теж застаріла, і сьогодні існує чимало сучасних каналів комунікацій, зокрема й безкоштовних. Схоже, цю ситуацію розуміють і самі радійники. Тому не дивно, що абоненти сучасного міста частіше обирають альтернативні джерела інформації, зокрема, ефірне мовлення, телебачення та інтернет. До речі, НСТУ запустила додаток для смартфонів. Будь-хто може його завантажити і слухати Українське радіо на своїх гаджетах: і Перший канал, і Промінь, і Культуру”, – повідомили в Укртелекомі.

Водночас, у Дніпропетровській області надання послуги проводового радіо не припинятиметься.

“Разом з тим, враховуючи соціальну значимість послуги проводового мовлення, з метою прояву лояльності оператора до споживачів цієї послуги, попри стрімке скорочення кількості радіоточок і збитковість зазначеної послуги у селах та важкодоступних регіонах, Укртелеком продовжує протягом багатьох років підтримувати мережу проводового мовлення в робочому стані та надавати відповідні послуги своїм абонентам. Розуміючи важливість послуги для деяких верст населення, зокрема для соціально незахищених, осіб з інвалідністю чи з особливими потребами, для яких радіо має велике значення, Укртелеком передбачив для них можливість отримання від компанії ефірного радіоприймача”, – йдеться в повідомленні.