У Дніпрі в мережі Інтернет продавали неіснуючі товари (відео)

У Дніпрі слідчі повідомили про підозру жінці, яка продавала в мережі інтернет неіснуючі товари. Потерпілі переказували на рахунок шахрайки суми від 500 до 12 тисяч гривень за товар, а після оплати нічого не отримували.

Злочинну діяльність 37-річної мешканки Дніпра викрили працівники слідчого відділу Дніпровського районного управління поліції спільно із працівниками Управління протидії кіберзлочинності в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Дніпропетровської місцевої прокуратури №3.

Вони встановили, що з лютого по квітень 2020 року жінка пропонувала придбати корейську косметичну продукцію через сайт, соціальні мережі та сайти оголошень. Однак, після отримання стовідсоткової оплати на банківську карту, вона обривала з покупцем всі контакти та замовлений товар не надсилала.

За підозрою у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, слідчі заочно повідомили жінці про підозру. Максимальне покарання, передбачене санкцією статі – позбавлення волі на строк до восьми років. Триває слідство.

Поліція Дніпра звертається до всіх громадян – будьте обережними під час покупок в Інтернеті та уникайте угод з людьми, які використовують шахрайські прийоми – вимагають повної передоплати, посилаються на терміновість угоди, запитують особисті дані банківської картки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до поліції.