У Дніпрі вандали розмальовують зупинки (Фото)

У Дніпрі встановлено 120 сучасних зупинкових комплексів, з них 58 – коштом інвесторів. Один з таких закінчують облаштовувати на ж/м Тополя, по вул. Панікахи, 15. Тут будівництво вже майже завершено, залишились роботи з благоустрою прилеглої території.  Повідомляють у Дніпровській міській раді.

За словами директора КП «Дніпротранскомплекс» Станіслава Роботи, раніше на цьому місці були розміщені знаки, що тут зупинка громадського транспорту, але по суті її не було, оскільки територію заставили кіосками. «Провели інвестиційний конкурс, за результатами якого переможець облаштував зупинкових комплекс. Він же його і обслуговуватиме. Зупинка достатньо велика за розмірами, оскільки тут жвавий пасажиропотік. Традиційно такий комплекс викладений плиткою, зокрема і тактильною – для людей з інвалідністю. Тут ще й зробили пандуси, переходи з прохідної частини, встановили антивандальні стовпчики. Наразі закінчуються роботи з благоустрою території поруч – там уже висаджено нові дерева. Загалом до кінця року планується побудувати ще п’ять інвестиційних зупинкових комплексів по місту», – розповів Станіслав Робота.

Зі свого боку спеціаліст сектору контролю департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Іван Васючков розповів про прояви вандалізму на зупинках: «У місті встановлюються нові комплекси, але є недобросовісні містяни, які їх псують. Серед найпопулярнішого – розписи на склі, його розбиття, а також викрадення світильників. Лише за останній тиждень інспектори фіксували близько 40 випадків написів на зупинках. Намагаємося максимально швидко їх видаляти. На жаль, останнім часом вандали перейшли на стійку фарбу, і доводиться вже залучати клінінгову компанію для очищення. За допомогою відеоспостереження Ситуаційного центру можемо відстежувати порушників, коли це можливо, притягувати їх до відповідальності на відшкодування заподіяних збитків. Загалом на ті кошти, які витрачаємо на відновлення, можна було б встановлювати більше нових зупинок на рік – мінімум на одну більше».