У Дніпрі ведеться розслідування щодо незаконного спилювання дерев (фото)

У Дніпрі біля скверу на проспекті Івана Мазепи (район вул. Камчатської, 64) невідомі незаконно спиляли близько 20 дерев. Обурені таким ставленням до зелених насаджень, місцеві мешканці звернулися до міськради. На місце відразу виїхала інспекція з питань благоустрою.

«Коли співробітники інспекції прибули за вказаною адресою, тут працювала велика кількість техніки та декілька десятків людей. Вони вже встигли повалити та вивезти близько 20 достатньо високих дерев. Жодних дозвільних документів інспекторам не надали, тож вони викликали поліцію. Поліцейські склали акт про правопорушення. Тепер тут ведеться розслідування», – сказав начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз.

у Дніпрі спиляли дерева

Зі свого боку голова адміністрації Новокодацького району Олег Денисенко додав: «Ми з’ясували, що зазначена ділянка перебуває в оренді, однак виконавчий комітет міської ради не ухвалював жодних рішень щодо спилювання дерев на цій території. До того ж орендар не надавав жодних проєктних документів щодо забудови цієї ділянки. Тому можна вважати, що тут наявні всі ознаки адміністративного правопорушення та навіть, можливо, кримінального. Також ми звернулися до районного відділу поліції щодо проведення оперативно-пошукових дій та підготували лист до державної екологічної інспекції Дніпропетровської області щодо обстеження території та визначення збитків, завданих громаді міста».

у Дніпрі спиляли дерева

Поліція розпочала розслідування.

«Наразі слідчо-оперативна група проводить огляд місця, фіксує кількість спиляних дерев, встановлює свідків, отримує відео з камер спостереження. Після того, як буде зібрано достатньо доказового матеріалу, ми зможемо говорити про відповідальність та міри покарання», – зазначив тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника відділення поліції № 3 Олександр Стрига.