У Дніпрі відбудеться легендарний фестиваль

20-22 липня у Дніпрі відбудеться міжнародний фестиваль «JAZZ на ДНІПРІ». На нього завітають світові джазові зірки. Цьогоріч у фестивалю ювілей – у 2018-му виповнюється 50 років від його заснування. Про це повідомляють у прес-службі міської ради.

«JAZZ на ДНІПРІ» традиційно проходитиме на Монастирському острові. Щодня у програмі – 6-годинні джаз-марафони. 21 липня для гостей фестивалю виступатимуть джазовий оркестр Little band (Україна), Михайло та Людмила Кримови (Україна), тріо Jacky Terrasson (Франція), Jazz women band (США-Японія-Латвія-Україна), Трой Робертс і NU-Jive (США-Австралія), Аллан Харріс (США). А 22 липня слухачів вражатимуть переможець конкурсу «Джаз на Пірсі», Дмитро Логвин з новим проектом Argentum за участі Денісса Пашкевича (Україна-Латвія), квінтет Сильвестра Островського (Польща), Paul Seedorenko Trio (Україна), група DZ’OB (Україна), Метью Уітакер (США), Ді Ді Бріджуотер (США).

Цього року географія учасників розширилась. Конкурс включатиме 5 раундів, у кожному з них братиме участь по дві команди, але тільки одна проходитиме далі.

Хедлайнер фестивалю – співачка Ді Ді Бріджуотер. Вона неодноразова володарка премії «Греммі». 21 липня виступить Трой Робертсон. Він молодий, але вже має кілька номінацій на «Греммі» та три премії джазового журналу Downbeat.