У Дніпрі чекають на Ірену Карпу та Оксану Забужко

Наступної п’ятниці, 28 вересня, у Дніпрі стартує перший Міжнародний книжковий фестиваль – Book Space-2018. Протягом 3 днів на Book Space можна буде побачити й поспілкуватися із письменниками, журналістами та істориками, зокрема, зі США, Німеччини, Франції, Польщі та Данії. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Особливість книжкового фестивалю у Дніпрі – це розлога програма не лише літературних, а й соціальних дискусій. Тут буде багато цікавого не тільки для книголюбів. Фестиваль має започаткувати принципово новий для країни майданчик, де видавці зможуть відстежувати всі інноваційні тенденції – як змінюються тексти й книги загалом.

Основною темою Book Space-2018 обрали різні прояви трансформацій. Організатори хочуть залучити якомога більше людей до обговорення змін не лише в літературі, а й у суспільстві та країні.

Із відомих авторів на фестиваль запрошений, зокрема, американський історик українського походження, професор української історії у Гарвардському університеті Сергій Плохій. Він є лауреатом Шевченківської премії у 2018 році.

Також можна буде побачити французького історика, автора понад десяти книг здебільшого у галузі історії тілесності, гендерної ідентичності та сексуальності Андре Роша. Він презентує український переклад своєї книги «Перша стать», що присвячена історії чоловічої гендерної ідентичності та змінам, які вона переживає.

Також буде багато відомих українських авторів. Так, на фестивалі очікують письменниць Ірену Карпу та Оксану Забужко.

Фестиваль матиме декілька локацій. Працюватиме Space Hub, музична сцена в саду Музею українського живопису. Гостей чекатимуть і в поетичній кав’ярні. Крім цього, у рамках форуму будуть дитячі, поетичні, історичні, освітні, бізнес-програми. Також створять майданчик для презентацій книг, запропонованих видавництвами-учасниками.

А ще – проведуть книжковий ярмарок, до якого приєднаються близько 50 українських видавництв. Павільйон дорослої літератури розмістять на площі біля Дніпропетровської облдержадміністрації (просп. Поля, 1). Із виданнями для малечі можна буде ознайомитися у сквері Героїв – біля інклюзивного парку. Тут також облаштують дитячу сцену.