У Дніпрі відбулася перша гра міського чемпіонату “Що? Де? Коли?”

15 червня в Дніпрі стартував міський чемпіонат «Що? Де? Коли?». У першій грі взяли участь 30 команд по 6 осіб. За умови попередньої реєстрації та проходження відбіркового туру учасники могли змагатися безкоштовно.

«Я дуже радий, що чемпіонат здобув підтримку Художньої ради при міському голові. Ми бачимо, що в нашому місті дуже багато прихильників гри «Що? Де? Коли?», бо в ньому вже беруть участь майже 200 осіб, а охочих зареєструватися на першу гру було ще більше», – розповів керівник Художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер.

«Ми давно мріяли відродити в Дніпрі легендарну гру «Що? Де? Коли?». Це вдалося завдяки підтримці програми Бориса Філатова «Культурна столиця». Ми сподіваємося, що чемпіонат житиме довго та набиратиме обертів. Якісне та інтелектуальне дозвілля потрібне місту», – розповіла авторка проекту Аліна Карагодіна.

Команди серйозно готувалися до участі в грі. «Наш капітан ставила нам запитання на асоціації. Також ми використовували у підготовці питання, підготовлені магістрами гри «Що? Де? Коли?». Дуже хочеться, щоб у Дніпрі розвивався інтелектуальний рух, представлений грою «Що? Де? Коли?», – розповіла учасниця команди «Перший клас» Марина Шеловська.

Крім дніпровських команд, були й гості з Нікополя – збірна тамтешнього заводу феросплавів – «Клевер». «Інтелектуальна гра – це завжди виклик та несподіванки. Зареєструвалися ми дуже вчасно – стали останньою команду, яка подала заявку. Спеціально не готувались, але сподіваємося, що досвід гри у «Брейн-ринг» нам допоможе. Хоча, зважаючи на запитання відбіркового туру, гра не буде легкою», – розповів капітан команди «Клевер» Віктор Заякін.

Протягом року в рамках чемпіонату планують влаштувати ще 4 відбіркових гри та одну фінальну, в якій візьмуть участь п’ять команд. Переможцем першої гри та першим фіналістом стала команда Site core. Фінал чемпіонату відбудеться напередодні Нового року.