У Дніпрі відбувся брифінг стосовно змін у трансфертному ціноутворенні

Вчора відбувся брифінг, на якому проінформовано громадськість про результати роботи управління та зміни у податковому законодавстві стосовно трансфертного ціноутворення.

З журналістами спілкувався начальник Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДФС Кирило Коренюк. Він  розповів про зміни в податковому законодавстві,  зокрема про нововведення в трансфертному ціноутворенні: доповнення переліку критеріїв контрольованих операцій, про граничну дату подання запиту за конкретною операцією, вимоги  до інформації, яку має містити документація з трансфертного ціноутворення, термін зберігання документів і інформації по трансфертному ціноутворенню,  розрахунок суми податкового зобов’язання за самостійним коригуванням та інше.

Деякі великі платники податків звертаються до державної фіскальної служби із заявою про попереднє узгодження ціноутворення у контрольованих операціях. Під час узгодження опрацьовуються критерії для визначення відповідності умов контрольованих операцій, які будуть потім застосовуватися великим платником податків у межах ТЦУ. За підсумками узгодження укладається договір. Якщо мають місце законодавчі зміни в частині регулювання відносин при укладанні такого договору, внесення до нього змін, припинення його дії або втрати платником податків статусу великого, — умови договору залишаються незмінними. У випадку, коли мають місце зміни податкового законодавства, що впливає на діяльність великого платника податків та/або ж на критерії для визначення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки», до договору можна внести зміни. Якщо хоча б одна зі сторін не погоджується із запропонованими змінами, дія договору припиняється.

Наприкінці брифінгу було зазначено, що Державна фіскальна служба України працює над створенням ефективної податкової системи, забезпечуючи сприятливі умови для ведення бізнесу, оперативно вирішує питання пов’язані з оподаткуванням, що в свою чергу сприяє підвищенню якості обслуговування великих платників та збільшенню платежів до всіх рівнів бюджетів.