У Дніпрі відбувся чемпіонат України з воркаут-батлів (фото)

30 травня у Дніпрі відбулися чемпіонат України з воркаут-батлів, чемпіонат України зі стрітліфтингу та чемпіонат України з воркаут-рекордів. Усе це – у рамках 10-го ювілейного фестивалю здорового способу життя «Mix Battle Fest».

«Учергове ми проводимо чемпіонат України спільно з департаментом гуманітарної політики та управлінням спорту Дніпровської міської ради. Тут зібралася молодь зі всієї України. Головне – це популяризація спорту у будь-якому прояві, адже воркаут – це найдоступніший вид спорту», – зазначив лідер міжнародної організації «Street Workout» Денис Мінін.

чемпіонат України з воркаут-батлів_Дніпро

У заході взяли участь понад 400 учасників зі всієї країни від 6 до 42 років. Аби не створювати скупчення людей, фестиваль тривав 10 годин.

чемпіонат України з воркаут-батлів_Дніпро

«Ми розділили потоки людей за напрямами та віком, аби одночасно у залі не перебувало багато людей. В рамках традиційного фестивалю здорового способу життя ми, як зазвичай, організували чемпіонат України з стрітліфтингу, воркаут-батлів і воркаут-рекордів. Це три різні дисципліни, в яких у нас близько 80 номінацій», – розповів представник міжнародної організації «Street Workout» Гауранітай Шуліка.

чемпіонат України з воркаут-батлів_Дніпро

11-річний Назар Стрижений розповідає, що у воркауті – пів року. Зараз уже не уявляє життя без постійних тренувань: «До чемпіонату я підготував виступ і переміг у своїй номінації. Дуже задоволений таким заходом, де ще й можна познайомитися з однодумцями».

чемпіонат України з воркаут-батлів_Дніпро

Переможці чемпіонатів отримали путівку на чемпіонат світу «Workout–2021», який відбудеться 24 серпня у Києві.

чемпіонат України з воркаут-батлів_Дніпро