У Дніпрі відбувся відбірковий турнір зі стрітболу

В Україні триває одинадцятий сезон Української стрітбольної ліги. Така вулична гра дещо нагадує баскетбол, однак відмінності все ж таки є: матч триває до 21 очка або до закінчення 10 хвилин.

Крім того, гра відбувається тільки на половині баскетбольного майданчика, а від кожної команди представлено лише по три гравця та один – запасний. Особливіс­тю правил також є те, що підкинута вгору монета вирішує, яка з команд починає гру. Для України даний чемпіонат доволі масштабний: відбіркові етапи проходять у 30 міс­тах.

Цьогоріч стрітбольний сезон розпочався 18 травня у Харкові та Житомирі, а наприкінці червня –  у Дніпрі. Змагання проводилися серед чоловіків, юнаків та дівчат, які представляли не тільки міські, але й обласні команди. На ігровому майданчику панували командний дух, гарний настрій та жага до перемоги.

Головною подією сезону стане наймасовіший фінал, до якого потраплять 48 чоловічих команд, 24 жіночі, 30 юнацьких та 12 найсильніших команд категорії PRO. Триватиме він 3 та 4 серпня, як заплановано, у Києві.

Маргарита Сопільняк,

фото автора