У Дніпрі відкрилась виставка про святе (Фото)

У Дніпрі у музеї ім. Д. Яворницького відкрилась виставки сучасного живопису «Велична Біблія». У  виставковому художньому проекті беруть участь видатні українські митці з різних міст України, чиї прізвища вам, напевно, добре знайомі: Олексій Анд, Валерій Франчук, Любомир Мартинюк, Леонід Бернад, Сергій Марус, Валерій Козуб, Світлана Михайлова, Григорій Вовк, Володимир Гончаренко, Гуцул Іван, Наталія Герасименко, Валерій Кот, Ярослав Логинський та багато інших.

1

Виставковий проект присвячений особливій даті, яку в цей рік відзначає вся європейська спільнота: 500-річчя Реформації на Європейському просторі.

Починаючи з виступу Марина Лютера 500 років тому проти церковних неправдивих доктрин реформаційний рух торкнувся всіх верств і складових суспільства.

5

З тих часів Біблія  була перекладена на сучасну мову, стала  доступною для звичайних людей і стала найбільш популярною книгою, що продається у світі. Біблія справила величезний вплив на всю світову літературу, в тому числі українську. Вона була перекладена повністю або частково на 2000 мов і діалектів і в наш час залишається найбільш  популярною книгою  у світі.