У Дніпрі відкрилася унікальна виставка картин (фото)

28 квітня у холі Дніпровської міської ради відкрилася виставка картин, виконаних в унікальній техніці межівської мозаїки.

виставка_мозаїка

Автор усіх семи робіт, представлених в експозиції, – Олександр Костиря із селища Межова, що на Дніпропетровщині. Він і винайшов нову художню техніку під брендом «межівська мозаїка». Свої картини майстер створює з чеського бісеру, який наносить за спеціальною технологією, відмінною від тієї, що використовується у традиційних роботах із цього матеріалу.

виставка_мозаїка

«Сам я за фахом інженер, займався фотографією. Зараз створюю мозаїку бісером. Спеціальний пристрій дозволяє швиденько накидати намистини й дуже точно створювати полотна. На семи представлених картинах – 2 млн. намистин. Роботи – на релігійну та побутову тематику. Картини на релігійну тему створені за мотивами фресок Софії Київської», – розповів майстер. Він також додав, що мріє побудувати в Україні храм, стіни якого прикрашатиме межівська мозаїка.

виставка_мозаїка

Як зазначає Олександр Костиря, технологія досить проста, опанувати її можуть навіть школярі. Саме з дітьми майстер охоче ділиться своїм винаходом і часто проводить майстер-класи у творчих гуртках. Цього разу Олександр Костиря продемонстрував свою техніку журналістам, відвідувачам і працівникам мерії, розпочавши роботу над новою картиною, яку буде завершено у День вишиванки.

«Починаємо створювати нову картину. Сьогодні до цього процесу тут, у приміщенні міськради, можуть долучитися всі охочі містяни. Завершимо її у День вишиванки на площі Героїв Майдану. Тематика роботи – вишиванка. Тож тих, хто сьогодні не зможе прийти на майстер-клас, запрошуємо приєднатися 18 травня на площі», – додав майстер.

виставка_мозаїка

«Дуже сподобалися роботи, бачу такі картини вперше. Це незвично, але, однозначно, дуже гарно. Бажаю майстрові популяризувати техніку межівської мозаїки, щоб вона стала не менш відомою, ніж, наприклад, петриківський розпис», – зазначила відвідувачка мерії Ірина.

Ознайомитися з експозицією всі охочі зможуть до 18 травня на першому поверсі Дніпровської міської ради за адресою: просп. Д. Яворницького, 75.