У Дніпрі відкрили Обласний центр вакцинації від COVID-19

У Дніпрі розпочав роботу Обласний центр вакцинації. Там від коронавірусу щепитимуть мешканців регіону, які записалися до листа очікування. Про це повідомила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Вікторія Кулик.

«Обласний центр вакцинації від коронавірусу відкрили в центрі міста – аби добиратися сюди було зручно. Він прийматиме відвідувачів щовихідних. Імунізація безкоштовна», – розповіла Вікторія Кулик.

Для Центру вакцинації обладнали кілька шатрів. Спочатку відвідувачів реєструють. Далі їх оглядає лікар. Після щеплення пацієнти півгодини відпочивають під наглядом медиків.

«Навчання пройшли чотири медичні бригади. У кожній – лікар та дві медсестри. Вони опанували особливості роботи з вакцинами від коронавірусу. За потреби, готові приймати сотні пацієнтів щодня», – розповів професор, керівник Обласного центру вакцинації від COVID-19 Олександр Родинський.

Щеплення працівники нового Центру почали вакциною CoronaVac.

«Вакцина зберігається при температурі +2, +8. З холодильника її виймаємо безпосередньо перед щепленням. Друга доза – через 28 днів. Зазвичай вакцина переноситься легко, – розповіла медсестра Оксана Колєснікова. – Імунізуватися потрібно. Бо тоді навіть якщо людина захворіє короновірусом, то перенесе його в легкій формі».

Перша відвідувачка Центру – Наталія Коптєлова.

«Я давно хотіла вакцинуватися, адже маю хронічні захворювання, – поділилася жінка. – Нарешті з’явилася така можливість».

Андрій Бабіч прийшов на вакцинацію разом з колегами. Каже: ніяких побоювань перед процедурою не мав.
«Вирішив вакцинуватися, аби відчути себе у безпеці. Щоб не переживати, коли хтось кашляє поряд. Аби нарешті спокійно подорожувати за кордон», – розповів Андрій Бабіч.

«Давно чекав відкриття центрів вакцинації. Тут дуже комфортно. Боятися щеплення – абсурдно. Весь цивілізований світ імунізується та знімає маски», – наголосив один з відвідувачів Центру Антон Леменик.

Дніпропетровський обласний центр вакцинації від коронавірусу працює за адресою: м. Дніпро, вулиця Шолом-Алейхема, 4/26, у дворі – вхід біля Будинку Пчолкіна.   Пацієнтів приймають у суботу та неділю з 10:00 до 15:00. На щеплення із собою потрібно взяти паспорт та ідентифікаційний код.

Записатися на вакцинацію можна у сімейного лікаря, на порталі або в застосунку «Дія» та за телефоном «гарячої лінії» МОЗ – 0 800 60 20 19.