У Дніпрі відкрили перший STEM-кабінет для школярів (фото)

У Дніпрі відкрили перший STEM-кабінет. Він розташувався у гімназії № 3, що по вул. Гулі Корольової. Тут вчитимуться учні й двох сусідніх шкіл – № 118 та № 121. Другий такий кабінет запрацював у школі № 129. У кабінеті «Іnterpipe mechatronic lab» школярі практикуватимуться на мінімоделях обладнання, яке нині є на заводі.

STEM-кабінет_Дніпро

Групи школярів в ньому працюватимуть за окремими навчальними планами. Ці знання діти зможуть використати у майбутньому, можливо, це вплине на вибір професії: навички, отримані у кабінеті мехатроніки, дозволять дітям розвивати промисловість у нашому місті.

STEM-кабінет_Дніпро

Проєкт «Іnterpipe mechatronic lab» реалізував департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради спільно з компанією ТОВ «Інтерпайп Україна» – було підписано відповідний меморандум про співробітництво.

У рамках меморандуму вчителі вже пройшли навчання у «Дніпровській політехніці», де вони отримали навички роботи із обладнанням STEM-кабінету.

STEM-кабінет_Дніпро

«Мехатроніка об’єднує математику, фізику та інформатику. Завдання дітей – зрозуміти міжпредметний зв’язок, а наше завдання як вчителя підтримати їх. Мехатроніка – це не просто про знання, це про вміння їх практично використовувати», – розповів Олександр Спичак, учитель фізики та інформатики гімназії № 3, викладач STEM-кабінету.

Переможниця змагань з мехатроніки на «Technofest-2019», учениця 11-А класу гімназії № 3 Вероніка Подлєснова впевнена, що заняття у STEM-кабінеті будуть дуже ефективними: «Я заздрю учням, які навчатимуться у цьому класі, коли я вже закінчу школу! Світ не стоїть на місці, багато процесів уже зараз автоматизуються. Професії, пов’язані з цим, будуть дуже актуальні».