У Дніпрі відкрили виставку декоративних квітів (Фото)

У ботанічному саду Дніпровського національного університету імені Гончара відкрили виставку декоративних квітів. Усього – близько 500 рослин. Там на них можна просто подивитися, а можна й купити. Співробітники саду розповідають відвідувачам про кожну рослину, яка їх цікавить. Повідомляє suspilne.media.

Фіалки, кислиці, гіацинти, інжир, орхідеї… У виставковому кіоску ботанічного саду – понад пів тисячі рослин. Майже усі – можна купувати. Ці квіти – результат праці шести лабораторій, говорить завідувачка однієї із них Ірина Домницька. Говорить, любить усі рослини, власноруч їх поливає, захищає від холоду, коли в університеті виникають проблеми з опаленням.

А головна її гордість – симполії. Це дикі африканські квіти, які ростуть тут такими ж, як і в природі.

«Симполія рупікула – у нас їх 8 видів. Вони дуже цікаві, гарно цвітуть – як наші фіалки лісові. І тому люди багато не звертають на них уваги, тому що вони їм здаються дуже простими, вони люблять гібридні, махрові. Ще один мій улюбленець – псидіум прибережний. У цьому віці він може квітувати і давати плоди – дуже смачні і корисні. Це родич фейхоа. У ньому є для щитоподібної залози й інших органів нашого організму дуже потрібні мікроелементи», – розповіла Ірина Домницька.

Один із найяскравіших куточків виставки – композиції із сукулентами, говорить співробітник ботанічного саду Сергій Герман. Розкриває секрети догляду за хавротіями, кактусами, алое.

«Вони дуже невибагливі. Тобто їх дуже просто вирощувати у хатніх умовах. Але це не означає, що вони не потребують деяких хитрощів. Їх не можна переливати. Тобто поливати їх потрібно дуже помірно. Бо якщо буде багато води, у них пошкоджується коренева система», – зазначив Сергій Герман.

Є тут й ароматні рослини – лимони, мирт, кипариси.

«Якщо провести отак рукою і потім понюхати – божественно. І заодно оздоровлює атмосферу в квартирі. Взагалі для кожної людини рекомендую мати таку підбірку рослин і мати їх у хаті – кипарис, мирт, лимон, герань. Вони заспокоюють нервову систему і добре впливають на серце», – радить Ірина Домницька.

Анна Когітіна – власниця фотостудії. Хоче зробити у ній весняну локацію для фотосесій, тому прийшла сюди за квітами. «Я знаю, що у них тут багато красивих квітів, тут буваю часту у ботанічному саду. Ось вибрали монстеру велику, будемо монстеру купувати. І гіацинти, мабуть, хочемо купити», – каже відвідувачка.

Показуватимуть та продаватимуть квіти в ботанічному саду до 6 березня. Наступна виставка-продаж буде 11 квітня.