У Дніпрі відкрили виставку скульптур про кохання

У Музеї українського живопису у Дніпрі відкрили виставку скульптур Олексія Владімірова – «Застигла музика кохання».

Мои-документы-080

Знайомство с виставкою творів Олексія Владімірова дозволяє відразу звернути увагу на матеріал, у якому працює скульптор. Це  суворий, відсторонений від буденної метушні, звернений до вічності камінь, який під його різцем розкриває дивовижну за фактурним різноманіттям природу цього матеріалу.

Для Владімірова камінь  не бездушний холодний шмат граніту, мармуру чи піщанику. Скульптор має змогу вдихнути у кам’яний блок душу. Відшукати закладену у ньому або пружну міць, або чуттєву гармонію. Цьому сприяє пластична своєрідність лексики творів, узагальнені форми, які додають художнім образам особливу спокійну безтурботність, повідомляють у прес-службі музею.

Задум

Серед композиційного різноманіття мистецтва Владімірова особливо можна виокремити роботи, присвячені жінці – вічному образу краси, материнського щастя, хранительки домашнього вогнища. Жінки скульптора – це ціла поема у камені, сповнена живих почуттів схиляння автора перед непізнаним феноменом жіночої чарівності.

На думку американської критики, під час проведення персональної виставки у Каліфорнії, роботи Олексія Владімірова визначили «нову еру скульптури».У творчому доробку Владімірова – найбільша колекція шедеврів з мармуру.

Олексій Владіміров – учасник та керівник багатьох симпозіумів-пленерів кам’яної та дерев’яної скульптури. Надзавдання, яке ставить перед собою скульптор, – це створення просторового універсалізму, коли кожна робота автора довільно могла би вписатися у будь-який ландшафт. Майстер не вміщується у рамки будь-яких стильових визначень, які нав’язують сучасні арткритики, він у постійному пошуку.