У Дніпрі відкривається виставка відомого земляка (Фото)

23 січня 2020 р. о 16.00 в Дніпропетровському художньому музеї відкривається виставка творів графіки дніпровського художника Валерія Самохвалова. Виставка присвячена пам’яті митця. Повідомляють у прес-службі музею.

На виставці представлено близько 100 графічних творів з трьох колекцій – музейної, родини митця та Юрія Кулика. Роботи художника завжди можна впізнати за характерною манерою виконання. В якій би графічній техніці не працював майстер (олівець, вугілля, акварель) його твори, виконані «на одному подиху», «одним розчерком олівця», їх неможливо переплутати з графічними аркушами інших майстрів. Це вже не перша виставка художника у залах ДХМ, однак цього разу вона відбудеться без самого автора, однак пам’ять про нього збережена у його творах.

Як відомо, Валерій Володимирович Самохвалов народився 21 вересня 1939 року в місті Дніпропетровськ. Мистецьку освіту здобув у Дніпропетровському державному художньому училищі,, яке закінчив у 1961 році. З 1985 року художник стає постійним учасником обласних та республіканських виставок. В 1989 році він був прийнятий до лав Спілки художників СРСР. Валерій Володимирович помер 19 листопада 2018 р. Твори Валерія Самохвалова зберігаються в музеях і приватних колекціях України та більше ніж 30 країн світу.