У Дніпрі відновлюють об’єкти благоустрою (фото)

У Дніпрі триває відновлення об’єктів благоустрою. Так, по вулиці Калиновій (в районі будинку № 4) з’явився новий тротуар, дерева, лавочки та новозбудовані торгівельні точки. А раніше тут була наливайка, на яку скаржилися місцеві мешканці.

Два роки тому тут були одні «стихійники». Вночі в кіосках продавали алкоголь, не обходилося без сутичок. Люди жалілися на це місце. Тому вирішили відновити занедбану територію площею близько 3-х тисяч квадратних метрів. Зараз тут замість палаток та столиків – комфортні кіоски, приміщення під крамниці, є урни, лавочки, стоять молоді дерева.

об’єкти благоустрою_Дніпро

об’єкти благоустрою_Дніпро

Оновили й Алею художників, що на проспекті Дмитра Яворницького. Тут облаштували спеціальні місця для митців, замінили асфальт та вуличне освітлення. З художниками радилися, як краще зробити ці «кармани», де зможуть розміститися митці. Ті, що більші – для картин, а менші – для столиків із сувенірами. Тут люди можуть вільно продавати витвори мистецтва і не сплачувати оренду, але за умови, що все зроблено руками митця.

об’єкти благоустрою_Дніпро

Оцінила місце і художниця Марина. Жінка продає власноруч розписані сувеніри: «Тут тепер є окреме місце для кожного. Раніше ми стояли впритул столиками. Перехожим заважали. А зараз набагато краще стало. Ще й освітлення оновили, тож можна на декілька годин довше тепер тут проводити».

об’єкти благоустрою_Дніпро

Минулого року роботи по відновленню об’єктів благоустрою виконали за 163 адресами. Навесні 2021-го інспекція з питань благоустрою планує завершити роботи на Калиновій, взятися за ділянки на вулиці Робочій. Продовжать відновлювати тротуари на житломасивах Тополя та Сокіл.