У Дніпрі вночі тестували тролейбус (Фото)

У ніч на 17 серпня у Дніпрі запустили перший тестовий тролейбус на маршруті, який пролягає на житловий масив Сокіл. Електротранспорт на цих дорогах з’явився вперше. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Під час тестового рейсу тролейбус супроводжувала «вишка» електролабораторії. Фахівці стежили за справністю контактних мереж. Ходові випробування пройшли успішно. У найближчі тижні до маршруту призвичаюватимуться водії тролейбусів. На повну потужність лінія на житломасив Сокіл запрацює вже на День міста у вересні.

За попередніми розрахунками, щомісячний пасажиропотік тут становитиме близько 183 тис. осіб. Запуск нового маршруту спростить життя, зокрема, студентам, адже тролейбусом можна буде доїхати до низки закладів вищої освіти.

Протяжність нового маршруту становить 1,5 км – від вул. Космонавта Комарова, що на ж/м Сокіл-2, до вул. Запорізьке шосе. Далі тролейбус курсуватиме по наявній мережі – аж до площі Соборної. На маршруті працюватимуть вісім нових тролейбусів із низькою підлогою та кондиціонерами. В обидва боки на лінії буде понад тридцять зупинок. У годину пік інтервал руху транспорту становитиме не більше 10 хв, а у міжпіковий час – не більше 20 хв.

На маршруті також обладнали диспетчерський пункт. Звідси стежитимуть за дотриманням графіка руху електротранспорту. Тут також буде кімната відпочинку для водіїв – із необхідними зручностями.