У Дніпрі волонтери створюють анімаційний фільм (відео)

У Дніпрі волонтери створюють анімаційний фільм «Приборкання чудовиськ». Він має допомогти дітям долати свої страхи. В основу мультфільму лягла психотерапевтична казка психологині Світлани Атагульянц. Ілюстрації підготувала художниця Альона Ларіна, повідомляє “Суспільне. Дніпро”.

В Олександри Дульченко двоє синів. Розповідає, коли у старшого з’явились страхи, звернулись до психолога. Тоді і виникла ідея допомогти дітям, чиї батьки не мають грошей на фахівця.

«Дуже захотілося створити інструмент, який був би й в доступі та зміг би допомогти. Щоб простий, дитячою мовою», – каже мати.

Світлана Атагульянц працює психологинею понад 20 років, 5 років пише психотерапевтичні казки, раніше писала казки для онкохворих дітей. Саме її історія лягла в основу мультфільму.

«Я вирішила написати історію про хлопчика, який сам навчається долати свої страхи. У всіх дітей дуже гарно розвинута уява. Зараз дуже багато дітей-візуалів, тому картинка для них дуже важлива», – розповіла психологиня.

Ілюстрації малювала Альона Ларіна. За фахом вона – вчителька музики, ілюстрацією займається близько двох років. Давно мріяла взяти участь у якомусь соціальному проєкті. Місять тому долучилась до команди мультиплікаторів.

Представити мультфільм глядача планують у червні. На який платформі відбудеться прем’єра, автори ще не вирішили.