У Дніпрі вперше стартувала дитяча ліга області з міні-футболу

На Дніпропетровщині стартувала перша обласна дитяча ліга з міні-футболу. До змагань приєдналися кращі спортивні школи регіону – загалом, понад два десятки команд. Чотири місяці хлопці змагатимуться за медалі, підсумки підведуть на початку квітня 2017-го. Організатори турніру вже будують плани – наступного року першість хочуть зробити ще масштабнішою.

Одинадцятирічний Олексій Кисельов – прихильник великого футболу. На міні-полі команда хлопчика пробує себе вперше. Про новий досвід він розповідає стримано. Каже: ще є над чим працювати.

«Ми звикли грати у великий футбол, а тепер вперше беремо участь в турнірі з міні-футболу. Ще треба тренувати захист, він у нас слабенький. А от атака, навпаки, хороша», – поділився гравець команди ДЮСШ-2 Олексій Кисельов.

До дитячого турніру з міні-футболу приєдналися 22 команди зі всієї області.

Герман Кудзєєв вчить дітей грати в міні-футбол вже 20 років. Сьогодні його команді не пощастило: троє гравців захворіли, серед них й воротар.

«Сьогодні у воротах стоятиме польовий гравець. Хлопці старатимуться впоратися. Я кажу їх, що головне не губитися у грі. Перед матчем обов’язково налаштовую їх. Розповідаю, як захисникам грати, як відкриватися, як в цілому команді рухатися», – поділився тренер футбольної школи № 12 Герман Кудзєєв.

Першість хлопці виборюватимуть в двох вікових категоріях: 9-10 років та 11-12 років.

«Ці змагання – це перший масштабний турнір України з дитячого міні-футболу. Я дуже давно виношував цей проект. Він мав народитися в Дніпрі, адже місто має дуже глибокі традиції в цьому виді спорту. Перший кубок України, перші майстри спорту, перші чемпіони були тут», – розповів заступник директора центру «Спорт для всіх» і спорт арени «Олімпія+», організатор змагань Олександр Юзик.

Змагання проходять у нещодавно збудований спорткомплексі «Олімпія+».

«Завдяки злагодженій роботі команди Валентина Резніченка у вересні в області запрацював спорткомплекс «Олімпія+». Таких майданчиків для міні-футболу, як тут, в місті одиниці. Раніше ми змушені були їх орендувати, тепер сучасний зал є в комунальній власності, – розповів начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Олександр Пшеничников. – Зараз графік змагань в «Олімпія+» розписаний на місяці вперед. Комплекс приймає навіть міжнародні першості».

Підсумки підіб’ють в квітні. Всі команди будуть з призами. Медалі та кубки гравці отримають за 1-3 місця. Переможців визначать і в номінаціях кращий воротар, кращий бомбардир, захисник, нападник.

Залишити відповідь