У Дніпрі вручили спортивний “Оскар”

У Дніпрі провели традиційне нагородження спортивної еліти міста. Найуспішніші за підсумками минулого року спортсмени, тренери, меценати та представники федерацій отримали почесні відзнаки. Церемонію спортивного «Оскара» у Дніпрі проводять уже вдев’яте. Урочистості розпочали із шоу пісочної анімації. Зазначають у прес-службі міської ради.

«Ми зібралися тут, щоб привітати наших найкращих спортсменів. Висловити їм свою повагу, адже спорт – це дисципліна. Це – патріотизм, сила волі та краса», – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Він також додав, що переможців у 13 номінаціях визначала спеціальна комісія, до складу якої увійшли представники міського й обласного управлінь спорту, тренери та голови спортивних федерацій міста, а також директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивні журналісти та громадськість.

Так, у номінації «Кращий вчитель фізичної культури» першість виборола Олександра Єфремова, яка працює у міській школі № 1. Звання «Сила людського духу» здобула дзюдоїстка Анна Шостак.

«Спортивною школою року» названо міську Спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву № 6. «Лідер спорту ветеранів» – дзюдоїст Сергій Балабан. «Змаганням року» у Дніпрі визначили чемпіонат світу з воднолижного спорту. «Тренером року» обрали Ольгу Маркіну, яка навчає фехтуванню. «Спортсменкою року» стала легкоатлетка Ярослава Магучіх, а «Спортсменом року» – плавець Андрій Говоров.
У номінації «Команда року» перемогли представники баскетбольного клубу «Дніпро». «Спортивною подією року» визнано чемпіонат України з легкої атлетики по марафонському бігу серед дорослих та молоді та Всеукраїнські відкриті змагання з легкої атлетики «Dnipro АТВ Marathon 2017». Також звання «Спортивна федерація року» присудили Федерації легкої атлетики Дніпра.

Меценатами року стали президент благодійного фонду «Солідарність» Олександр Петровський, президент баскетбольного клубу «Дніпро» Валерій Кондратьєв, президент воднолижного клубу «Сентоза» Олексій Мартинов і президент Федерації дзюдо міста та області Михайло Кошляк.

Спеціальний приз цьогоріч дістався Міжнародній організації Street Workout за популяризацію здорового способу життя та організацію фестивалю Workout Fest, який влітку відбувся у Дніпрі. Почесні нагороди найкращим вручали відомі містяни, представники мерії, бізнесу, спорту та мистецтва.