У Дніпрі ялинки використовують як паливо (Фото)

У Дніпрі триває утилізація новорічних ялинок. Їх організовано збирають на 63 майданчиках по всьому місту. На точках з великим обсягом дерев спеціальна техніка одразу переробляє ялинки на тріски. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Чинне законодавство забороняє спалювати вторинну сировину. Ще чотири роки тому з цього приводу були численні скарги мешканців. За спалення вторинної сировини існують дуже серйозні штрафи для фізичних та юридичних осіб. Останні три роки було організовано утилізацію вторинної сировини шляхом подрібнення спеціальним механізмом. Новорічні дерева накопичуються на майданчиках, адреси яких були заздалегідь опубліковані. Після цього робиться заявка контрагенту за договором і він надає спеціальну техніку для подрібнення ялинок. Потім перероблені дерева використовуються як паливо для твердопаливних котлів на виробничих базах, в адміністративних будівлях тощо», – розповів начальник управління з експлуатації житлового господарства Дніпровської міської ради Віталій Слєпцов.

Техніка приїздить не на всі точки збирання ялинок, а лише на ті, де великий обсяг – кілька кубів і більше. Так краще логістично – не витрачається паливо та час. На точках, де маленька кількість дерев, комунальники збирають ялинки та звозять на бази, де потім їх перероблюють.

«Сьогодні ми бачимо, що за адресою проспект Поля, 82 назбиралася значна кількість дерев. Персонал налаштований, і десь до 15-ї години цей штабель перетворять на тріски», – додав Віталій Слєпцов.

Наразі у Дніпрі дві одиниці техніки, яка утилізує ялинки. Цього, як зазначають комунальники, достатньо. Завершити роботу планують за два тижні.