У Дніпрі з будівлі довелося евакуювати 700 осіб (Фото)

Поліція Дніпра затримала чоловіка, який повідомив про замінування будівлі облдержадміністрації та обласної ради. У ході обстеження приміщень жодного вибухового та небезпечного для життя пристрою виявлено не було. Зазначають в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Повідомлення про замінування надійшло до поліції 27 травня близько 17.00. Невідомий повідомив, що в адміністративних будівлях органів влади, розташованих на проспекті Олександра Поля, закладено 17 кілограм вибухової речовини та найближчим часом станеться вибух.

На місце події виїхали поліцейські разом з працівниками вибухотехнічної служби та кінологами. Експерти-вибухотехніки обстежили територію приміщень Дніпропетровської облдержадміністрації та Дніпропетровської обласної ради. Під час обстеження було евакуйовано 700 осіб.

В ході оперативних заходів працівники карного розшуку того ж дня встановили та затримали 32-річного жителя Солонянського району. У чоловіка вилучили сім-карту та телефон, з якого надійшло повідомлення про неправдиве замінування.

За вказаним фактом слідчі Дніпровського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення чоловіку про підозру та обрання запобіжного заходу. За неправдиве повідомлення про замінування йому загрожує від 2-х до 6 років позбавлення волі.