У Дніпрі з липня планують підвищити тариф на сміття

У Дніпрі планується збільшення вартості послуг із захоронення твердих і великогабаритних побутових відходів, яка не підвищувалася з 2012 року. Відтак на 2,81 грн (за одну особу) зросте комплексний тариф на вивезення і утилізацію сміття. Для мешканців багатоквартирних будинків він становитиме 28,43 грн з особи на місяць, для приватного сектору – 34,23.

Вартість послуг із захоронення зростає з 13,08 грн/куб м до 28,34 грн/куб. м. У перерахунку за спеціальною формулою комплексний тариф на сміття для абонентів підвищується усього на згадані 2,81 грн.

Захоронення відходів у місті відбувається на муніципальному полігоні, який відповідає європейським стандартам. Він обладнаний очисними спорудами, вагами, системою дощового фільтрату тощо. За ці дев’ять років, як не змінювалась вартість на захоронення відходів, зросла ціна на пально-мастильні матеріали, ввели екологічний податок. Зважаючи на це, виникла необхідність у підвищенні відповідного тарифу до економічно-обґрунтованого рівня, щоб і надалі розвивати полігон, зокрема й закуповувати додаткову техніку тощо.

Планується, що новий комплексний тариф на вивезення і утилізацію сміття почне діяти з липня.