У Дніпрі зафіксовано 813 випадків коронавірусу

У Дніпрі за минулі вихідні по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулися 159 осіб. Станом на 12 серпня в місті зафіксовано 813 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, 625 осіб одужали. Вісім пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Одна людина підключена до апарату штучної вентиляції легень. Наразі маємо 262 негативні відповіді від систем ПЛР саме в 21-й інфекційній лікарні. Про це під час брифінгу 12 серпня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Жанна Нефьодова.

Продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Наразі вони здійснили 2679 виїздів та обстежили 8494 осіб. Отримано 508 позитивних результатів.

«Нагадую, що зараз йде підготовка до нового навчального року. Необхідно готувати не тільки шкільне приладдя, а і також навчати правилам дотримання карантину своїх дітей. Особливо це стосується учнів молодших класів. Не забувайте мити руки, користуватися санітайзерами та зберігати соціальну дистанцію. Пам’ятайте, що найкращим навчанням для дітей буде ваш власний приклад дотримання карантинних заходів. Бережіть себе і будьте здорові!», – додала Жанна Нефьодова.