У Дніпрі зафіксовано понад 400 випадків захворювання на коронавірус

У Дніпрі за минулу добу по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 56 осіб. Станом на 5 червня у місті зафіксовано 439 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, 257 людей одужали. Семеро пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Троє людей перебувають під апаратами штучної вентиляції легень. Наразі маємо 190 негативних відповідей від систем ПЛР саме у 21-й інфекційній лікарні. Про це під час брифінгу 5 червня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Жанна Нефьодова.

Вона зазначила, що мобільні бригади, які обстежують людей вдома, на сьогодні здійснили 1344 виїзди та оглянули 4522 особи, у 325 з них виявили COVID-19.

«Попереду святкові дні. Якщо збираєтесь відпочивати на природі – потурбуйтесь, щоб одяг міг максимально захистити від небезпечних комах. Також не забувайте про правила особистої гігієни та бережіть природу», – зазначила Жанна Нефьодова.