У Дніпрі заклади освіти отримали автономію у виборі шкільного одягу

Нині у Дніпрі всі заклади освіти мають повну демократію у виборі шкільного одягу. На зборах батьки, учні та педагоги разом вирішують, якого дрес-коду дотримуватимуться учні. Про це розповіла директорка навчально-виховного комплексу № 131 Олена Кізіль.

За її словами, шкільний одяг повинен мати естетичний вигляд і бути зручним для дітей. Демократичний підхід до зовнішнього вигляду школярів у її закладі діє вже не один рік.

«Тобто, на зборах батьки, вчителі та школярі самостійно вирішують це питання. Наприклад, той чи інший клас може запровадити шкільний одяг певного зразка. Словом – це спільне рішення, яке ухвалюється у кожному закладі. Так, у нашому НВК № 131 одяг має бути у діловому стилі. Це рішення ухвалювали спільно з батьками та учнями ще раніше. Такий стиль організовує дітей, і усім це подобається», – сказала директорка НВК № 131.

Водночас вона пояснила, – якщо дитина прийде до школи, наприклад, у джинсах, ніхто додому не відправлятиме.

Нагадаємо, Президент України скасував указ про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти, який діяв з 1996 року. Він давно застарів і останнім часом його практично не дотримувалися.

 

Фото: pixabay