У Дніпрі започаткували міські стипендії для талановитих спортсменів

21 грудня, в ході 17-ї чергової сесії міськради Дніпра, депутати одноголосно ухвалили рішення про започаткування стипендій провідним спортсменам міста.

У мерії впевнені: матеріальне заохочення мотивуватиме спортсменів залишатися та досягати нових високих результатів саме в Дніпрі.

Стипендію призначатимуть на рік. Найкращі представники різних видів спорту отримуватимуть матеріальне заохочення щомісяця. Розмір стипендії становитиме від 2,5 до 3,5 тис. грн – залежно від групи, до якої входить спортсмен. Претендентами на призначення міських стипендій є спортсмени (дорослі, юніори і юнаки), які посіли І-VI місця на Олімпійських іграх і чемпіонатах світу з олімпійських видів спорту. Також це володарі І-ІІІ місць на чемпіонатах Європи з олімпійських видів спорту. Ще одна категорія – чемпіони Європи та світу з неолімпійських видів спорту.

Рішення про призначення стипендій ухвалюватиме спеціальна комісія, яка розглядатиме клопотання спортивних федерацій. Зокрема, обиратимуть 40 представників олімпійських видів спорту. 18 з них увійдуть до елітної групи, 22 – до перспективної групи. Ще 10 спортсменів визначать у категорії неолімпійських видів спорту. Шестеро з них – це елітна група, четверо – перспективна.

Залишити відповідь