У Дніпрі запрацює центр професійного розвитку

У Дніпрі на проспекті Олександра Поля, 37 з’явиться комфортний простір для розвитку професійних надбань учителя. За проєктом центр «Освітня траєкторія» розміститься на двох поверхах будівлі.

«Центр створений, аби надавати допомогу педагогам і посилювати їх майстерність. Подібної структури у Дніпрі немає. Що тут зможуть отримати освітяни: тьюторську допомогу (підтримка консультантів певних освітніх галузей), юридичну та психологічну консультації. Крім того, буде бібліотечний портал й центр інноваційних технологій. Головна мета такого центру – тренінги, підвищення кваліфікації через спілкування та підтримка вчителя. Підкреслю, усі заходи будуть у центрі безкоштовні. А от що стосується ремонту, ми зробимо його у стилі лофт. Хочемо залишити стіни аутентичними», – зазначила в. о. директорки комунальної установи «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради Тетяна Нікіфорова.

Два поверхи капітально ремонтують, бо будівля зведена у 1912 році, оновлювали її тільки у радянські часи.

«Усі тримальні елементи будинку потребували відновлення. Ми посилили віконні прорізи, укріпили підлогу та стелі. Встигли це зробити за місяць, наразі вже ведуться підготовчі роботи для заходів, передбачених у представленому проєкті. Відкрити двері відремонтованого центру плануємо у жовтні», – розповів в. о. начальника відділу технічного нагляду при департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Аджимян.