У Дніпрі запустили електронну спецперепустку для проїзду у транспорті

У Дніпрі для зручності містян впровадили спеціальний квиток для проїзду у громадському транспорті в електронному вигляді. Відповідний мобільний додаток розробили фахівці департаменту інформаційних технологій міської ради спільно з учасниками «IT Dnipro Community».

За словами директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Ігоря Маковцева, отримання електронного спецквитка є зручним передусім для мешканців. Також це дозволить значно скоротити черги у пунктах видачі відповідних документів. Вони, до речі, продовжуватимуть працювати (Самарська райрада, вул. 20-річчя Перемоги, 51; Новокодацька райрада, просп. Сергія Нігояна, 77; «Автотранспортне підприємство – 11205», вул. Калинова, 87; тролейбусне депо № 2, КП «ДЕТ», просп. Б. Хмельницького, 31-А; проспект Дмитра Яворницького, 75).

«Із послабленням карантинних заходів збільшилася кількість людей, які мають право на проїзд у громадському спецтранспорті, а відтак – зросла кількість заявок на видачу спецквитків. Тому відтепер, щоб не стояти у чергах, такий квиток можна отримати і в електронному вигляді», – сказав Ігор Маковцев.

Наразі електронну спецперепустку можна отримати через мобільний додаток у Google Play (для смартфонів) або за посиланням. Незабаром ця послуга стане доступною і через App Store. Окрім того, на зупинках громадського транспорту також будуть плакати з відповідним QR-кодом, при зчитуванні якого з’являтиметься посилання на мобільний додаток.

Зі свого боку директорка департаменту інформаційних технологій міськради Альона Чуєва зазначила, що розробка та впровадження додатка, як і його використання, цілком безкоштовні.

«Для комфорту громадян, зменшення контактів під час карантину та полегшення процедури отримання спеціального квитка у рекордно короткий термін розроблено можливість отримання та використання такого документа в електронному вигляді без паперових заяв і черг – лише за допомогою смартфона. Процедура заповнення заявки є максимально простою. Усю подану інформацію перевіряють працівники ЦНАПу. Після погодження отримання квитка заявнику надійне повідомлення у мобільний додаток щодо його активації, пройшовши яку ним одразу можна користуватися зі смартфону», – розповіла представниця мерії.

Для проїзду за електронним квитком достатньо показати його на смартфоні (роздруковувати не потрібно). Разом із спецперепусткою залишається обов’язковим пред’явлення посвідчення особи.