У Дніпрі запустять соціальні ролики про порушення правил паркування

У Дніпрі інспекція з питань контролю за паркуванням презентувала соціальні ролики про наслідки неправильного паркування. У шести коротеньких відео розповідається про найрозповсюдженіші випадки порушень правил паркування. Серед них – зупинка авто на пішохідному переході, перехрестях, трамвайних коліях, зупинці громадського транспорту або близько біля виїзду з прилеглої території. Все, аби водії міста змогли побачити, як не слід паркувати авто, аби його потім не відвезли на штрафмайданчик. Повідомляють у Дніпровській міській раді.

«Задача інспекції – це зменшити кількість штрафів за неправильне паркування. Сподіваємося, що побачивши ці відео, водії зрозуміють, як не можна залишати авто, та не будуть порушувати правила. Адже інколи, коли власники авто отримують штрафи за неправильне паркування, вони навіть не розуміють, що саме вони порушують, та чому їх машину евакуювали. На відео демонструються найпоширеніші порушення зупинки та стоянки авто», – про це під час пресконференції заявив начальник інспекції з питань контролю за паркуванням Володимир Бацун.

Якщо водій залишив авто з порушенням ПДР і потім не знайшов машину на місці «паркування», то йому потрібно зателефонувати до поліції за номером: «102». Правоохоронні органи одразу отримують інформацію про евакуацію авто порушників, тож передадуть її кермувальнику. Також дізнатись про те, чи було авто евакуйоване, можна, зателефонувавши до інспекції за номером: (068)–578–04–37.

«Порушення правил стоянки та зупинки є одним з чинників, який впливає на аварійність на дорогах міста. Особливо це стосується паркування авто близько до пішохідного переходу, на перехрестях, біля виїздів з прибудинкової території. Це обмежує видимість для інших учасників дорожнього руху, тому водій іншого авто може не побачити пішохода або транспортний засіб, що наближується. Адміністративне стягнення за порушення правил стоянки та зупинки карається штрафом від 255 до 510 грн, якщо авто суттєво заважає руху», – зазначив старший інспектор пресслужби Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Павло Карманов.

Побачити соціальну рекламу про наслідки неправильного паркування можна на офіційній сторінці інспекції з питань контролю за паркуванням та на медіафасадах міста.