У Дніпрі зареєстровано 641 випадок коронавірусу

У Дніпрі спостерігається приріст захворюваності на коронавірусну інфекцію. За робочий тиждень (з 20.07-24.07) було виявлено 53 нових випадків. Загалом за минулу добу в Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 120 осіб. Станом на 24 липня в місті зареєстровано 641 випадок коронавірусу, 516 людей вже одужали. Удома лікуються 61 особа, у стаціонарі – 64 (з них 32 перебувають у лікарні № 21). Про це під час пресконференції повідомила начальниця відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Кравець.

Пацієнтів з пневмонією продовжують госпіталізувати в міські клінічні лікарні № 4, 6, 9, 16 і також у дитячу № 6. На сьогодні в цих медичних закладах перебувають 69 людей з пневмонією, з яких 7 дітей.

Водночас мобільні бригади вже обстежили на коронавірус за допомогою ПЛР-системи 7 069 осіб. Позитивні результати – у 418 людини.

За словами начальниці відділу департаменту, у лікувальних закладах наявні засоби індивідуального захисту, дезінфектори, медичне обладнання для допомоги хворим з коронавірусною інфекцією.

Лабораторне тестування на COVID-19 проводиться за допомогою методів полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та імуноферментного аналізу (ІФА). За бюджетні кошти такі дослідження безкоштовно проводяться пацієнтам з клінічними ознаками коронавірусної хвороби, з пневмонією, особам, які контактували з підтвердженим випадком. А також тим, хто потребує планової госпіталізації/операції, медичним працівникам, працівникам Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, фармацевтам. Наразі проведено 4 365 досліджень методом ІФА.

У закладах охорони здоров’я, які підпорядковані департаменту, проводиться забір матеріалу, а дослідження безпосередньо проводиться у лабораторіях, які не підпорядковані місту. Термін виконання залежить від завантаженості лабораторій та надходження реактивів.

«На жаль, цього тижня маємо вже другий випадок смерті від COVID-19. У 16-й лікарні помер пацієнт у віці 74 років. Результати розтину підтвердили коронавірусну інфекцію як причину смерті. Отож, через приріст захворюваності по місту вкотре нагадуємо усім мешканцям про дотримання карантинних заходів: необхідність ретельно мити руки або оброблювати їх антисептиком, носити маски чи респіратори, дотримуватися соціальної дистанції», – додала Тетяна Кравець.