У Дніпрі зареєстровано 759 випадків коронавірусу

За минулу добу в Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 117 осіб. Станом на 7 серпня в місті зареєстровано 759 випадків коронавірусу, 605 людей вже одужали. Амбулаторно по місту лікуються 88 осіб, у стаціонарі – 66. У 21 лікарні перебувають на лікуванні 37 пацієнтів, з них 31 особа зі встановленим діагнозом – коронавірус, а 6 очікують на результати аналізів. Про це під час пресконференції повідомила головна спеціалістка відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Тетяна Мартиненко.

Пацієнтів з пневмонією продовжують госпіталізовувати в міські клінічні лікарні № 4, 6, 9, 16 і також у дитячу № 6. На сьогодні в цих медичних закладах перебувають 92 особи, з яких 7 дітей. Водночас мобільні бригади вже обстежили на коронавірус за допомогою ПЛР-системи 8185 осіб. Наразі отримано 487 позитивних результатів. За словами Тетяни Мартиненко, у лікувальних закладах наявні засоби індивідуального захисту, дезінфектори, медичне обладнання для допомоги хворим з коронавірусною інфекцією.

Лабораторне тестування на COVID-19 проводиться за допомогою методів полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та імуноферментного аналізу (ІФА). Такі дослідження безкоштовно проводяться пацієнтам з клінічними ознаками коронавірусної хвороби, з пневмонією, особам, які контактували з підтвердженим випадком. А також тим, хто потребує планової госпіталізації/операції, медичним працівникам, працівникам Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, фармацевтам.

Наразі проведено 6254 дослідження методом ІФА. З понеділка по п’ятницю було виявлено 40 нових випадків

«Для того, щоб не потрапити в сумну статистику, слід дотримуватися карантинних заходів: зберігати соціальну дистанцію, ретельно мити руки або оброблювати їх антисептиком, носити маски чи респіратори в громадських місцях. Будьте здоровими та бережіть себе!», – зазначила головна спеціалістка відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Тетяна Мартиненко.

За минулу добу у Дніпрі народилось 17 дітей: 10 дівчат і 7 хлопчиків.