У Дніпрі затримали “кримінальне тріо” (Фото)

На ранок третього лютого жителі декількох вулиць Новокодацького району не дорахували 17 каналізаційних люків. Чорні зіниці колодязів стали німим свідченням того, що вночі тут пройшли горе-металісти.

В ході оперативних дій поліцейські Новокодацького району встановили особи зловмисників, які можуть бути причетні до скоєння даного злочину. За півдня правоохоронці затримали трьох місцевих жителів, які займалися незаконним промислом.

88

«Один із затриманих – 1971 року народження, вже раніше відбував покарання за скоєння аналогічного злочину, ще один 45-річний чоловік та жінка вперше потрапили в поле зору поліції. Як вдалося встановити, вночі трійця сіла до автівки одного із них та поїхали збирати люки. Лише на одній із вулиць зловмисники зібрали шість люків. Потім переїхали на сусідню вулицю. Всього ж за ніч кримінальна трійка зняла 17 люків та збула їх. Щоправда, розпорядитися вилученим їм не довелося»,- розповів начальник сектору превенції Новокодацького відділення поліції Владислав Скорий, зазначають у прес-службі поліції.

Двох чоловіків та їх супутницю поліцейські затримали в момент, коли ті «готувалися» святкувати вдале нічне полювання. Окрім цього, поліцейські встановили і особу чоловіка, якому збули викрадені люки. Наразі з ним працюють слідчі.

За даним фактом слідчими Новокодацького ВП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.